מוכרי ישראל לדורותיהם
מוכרי ישראל לדורותיהם
חלוקה זו תאמה את מטרות המימסד הציוני ואת מדיניות העליה-הסלקטיבית שלו. צמצום הטריטוריה הקל עליה להשתמש בשקר השפל בדבר “כושר הקליטה של הארץ”, כאילו הארץ היא היוצרת את כושר הקליטה ולא האנשים היושבים עליה ומפתחים אותה. היה זה הטעון הנאצי, בו השתמשו הבריטים לסגירת שערי הארץ בפני היהודים ולהטבעתם בים, כשבמקביל, הם מציפים את הארץ בערבים….
דברים שנכתבו מזמן ומסבירים איך הגענו למצבנו הנוכחי, בו כל אנטישמי בעולם מצווה עלינו את אשר נעשה. התודה מגיעה אך ורק ל”מדינה” ולשמאל, ימח שמו וזכרו, המושך בחוטיה, מאז הכרזת עצמאותה ועד עצם היום הזה.
ב”ה
מקדשים את האדמה על-פני האדם
בענין העליה התשובה הציונית היא: על הכניסה צריך יהיה להשגיח השגחה מעולה ולהרשות לבוא רק לעולים נבחרים, בה במידה שיהיו לנו עבודה או אדמה.
כאמור, ב-1922 ביצעו הבריטים את המעילה הגדולה במנדט שניתן להם וחילקו את ארץ ישראל – 77% לאימפריאליזם הג’יהאדי, בצורת אמירות, עליה השליטו בובה בידואית מחג’אז. האמירות הפכה ברבות הימים ל”ממלכה ההאשמית”, הלוא היא “ירדן”, מדינה בלתי חוקית בעליל, מכל הבחינות.
איך הגיבו הטריטוריאליסטים (חובבי האדמה, למשל, חובבי אוגנדה, שנקראו “ציוני אוגנדה”) ואיך הגיבו חובבי ציון, הלוא הם היהודים, להבדיל מן הראשונים –
חיים ויצמן בשם ה“הסתדרות הציונית”, במכתב למשרד המושבות הבריטי, ביום – 18.6.1922:
“ההנהלה הציונית רשמה לפניה את גילוי-הדעת על המדיניות הבריטית בארץ-ישראל, מיום 3 ביוני 1922, ומבטיחה לממשלת הוד מלכותו, שפעולות ההסתדרות הציונית יתנהלו בהתאם למדיניות שנקבעה בו” (“מערכות הארגון הצבאי הלאומי”, דוד ניב)
ב-24 ביולי, 1922 אושר נוסח המנדט הבריטי על ידי מועצת חבר הלאומים. ב-16 בספטמבר החליטה המועצה, על פי בקשתה של ממשלת בריטניה, שהוראות המנדט בענין הקמתו של בית לאומי יהודי שוב אינן חלות על הטריטוריה הידועה בשם ‘עבר הירדן’. כך נקרעו 77% (90,000 קמ”ר מכלל 117,000 קמ”ר) מן הטריטוריה המיועדת להקמת הבית הלאומי. עבדאללה, בן חוסיין מלך חג’אז, ששיתף פעולה עם הבריטים במדיניותם במזרח התיכון, נתמנה ל’אמיר של עבר הירדן’, ולו יועץ בריטי והקצבה שנתית ניכרת מאת ממשלת בריטניה …..(שם).
חלוקה זו תאמה את מטרות המימסד הציוני ואת מדיניות העליה-הסלקטיבית שלה. צמצום הטריטוריה הקל עליה להשתמש בשקר השפל בדבר “כושר הקליטה של הארץ”, כאילו הארץ היא היוצרת את כושר הקליטה ולא האנשים היושבים עליה ומפתחים אותה. היה זה הטעון הנאצי, בו השתמשו הבריטים לסגירת שערי הארץ בפני היהודים ולהטבעתם בים, כשבמקביל, הם מציפים את הארץ בערבים….
ואיך הגיבו היהודים –
“ומכה חזקה היתה בשבילי קריעת עבר-הירדן מעל ארץ-ישראל וגזילתו מעם ישראל, שהכריז עליהם סיר הרברט סמואל בעשרה בסיון, תרפ”א (1921). בכל כח הכרתי עמדה לפני סכנת הצימצום של הארץ הקטנה; צימצום השטח לעליה, לחקלאות, לתעשיה, שהרי עבר הירדן גדול כמעט פי שלושה ומחצה מארץ ישראל המערבית, והוא אף פורה יותר ממנה…” (פרופ’ יוסף קלוזנר, אבטוביוגרפיה).