אות המופת במשפט, התשס”ז: השופטת מוסיה ארד

אות המופת במשפט, התשס”ז: השופטת מוסיה ארד

שמחה ניר, עו”ד
רשת האתרים של קימקא 27.09.2007 14:01
אות המופת במשפט, התשס"ז: השופטת מוסיה ארד


עמדה, כאזרחית מן השורה, על משמר כבוד האדם וכיבוד החוק וצווי בית המשפט, מול המשטרה, אשר צפצפה על כל אלה. המשטרה קפצה על רגליה האחוריות, ונציבת תלונות הציבור תמכה במצפצפים על החוק.



רשת האתרים של קימקא

משעול גיל 1-ג’, כפר סבא 44281

טל’  09-742-4838, נייד 050-752-0000

פקס 09-742-4873

www.quimka.net

www.quimka.com

quimka@quimka.com

 

כפר סבא, סוכות, התשס”ח

ספטמבר 2007

לכבוד

השופטת מוסיה ארד

נשיאת בית המשפט המחוזי

ירושלים

 

נכבדתי,

הנדון: אות המופת במשפט לשנת התשס”ז

בשם מערכת האתרים של קימקא אני מתכבד לבשר לך כי החלטנו להעניק לך את אות המופת במשפט לשנה שחלפה.

וזה המעשה עליו זכית לאות המופת:

שוטרים באו לעצור עובדת זרה בניגוד לצו של בית משפט אשר אסר את מעצרה וגירושה. העובדת הזרה פנתה אלייך טלפונית כדי שתעזרי לה לשכנע את השוטרים לנהוג כפי שהם היו חייבים ממילא – קרי: לכבד את הצו – ואת עשית את מה שחייב לעשות כל אזרח החרד לשלטון החוק ולזכויות האזרח – כולל “ניצול” של מעמדך הממלכתי.

נציבת תלונות הציבור על שופטים ראתה בכך עבירה אתית במקום סיבה לצל”ש, אולם אנו סבורים כי הייתה בכך שגיאה חמורה, אשר לא כאן המקום לעמוד עליה ועל קרקע-גידולה, בבחינת אין מערבבין שמחה בשמחה.

לא נעלמו מאתנו לשונות-הרע אשר ייחסו את התנהגותך האצילית להיכרות הקודמת בינך לבין הזרה, אולם אנו סבורים כי לאלה אין כל שחר.

במקומותינו עדיין לא נוצר הנוהג שאדם, בצר לו, פונה אל השופט אשר גר בשכונתו, וככל הידוע עדיין לא התעוררה אצלנו השאלה כיצד היה נוהג שופט אחר בסיטואציה דומה (פנייה פרטית אליו בזכות הכרות פרטית קודמת), או כיצד היית נוהגת את אם היה פונה אלייך אדם שאין בינך לבינו הכרות בזאת.

בהזדמנות שנפלה לידייך נהגת באצילות-נפש ושלא על מנת לקבל פרס, בידעך אל-נכון כי יהיו גורמים מימסדיים אשר יקומו עלייך להרגך, וכאמור, את עשית את מה שחייב לעשות כל אזרח החרד לשלטון החוק ולזכויות האזרח – גם אם אינו בעל מעמד ציבורי, ולא כל שכן אםהוא בעל מעמד כזה.

ואם ישאל השואל הכיצד הענקתם את אות המופת על מעשה שהוא “מובן מאליו”?

על כך אנו נען כי אנו לגמרי לא בטוחים כי כל שופט אחר, באותו המצב, היה נוהג כפי שנהג את. אנו סבורים שיש לעודד התנהגות כזאת, אשר יש בה, ללא ספק, גם להשליך על ראייתו של השופט את זכויות האדם וכיבוד החוק, גם במסגרת תפקידו השיפוטי – ראייה אשר, לצערנו, לא כל השופטים נחונו בה באותה המידה.

הננו מאחלים לך שנה טובה עוד יותר.

היי ברוכה.

בכבוד רב,

 

שמחה ניר, עו”ד

עורך        ראשי

 

העתקים:

נציבת תלונות הציבור על שופטים, הגב’ ט’ שטרסברג-כהן

שר המשפטים, הפרופ’ דניאל פרידמן

נשיאת ביהמ”ש העליון, השופטת ד’ ביניש

יו”ר וחברי ועדת החוקה, חוק ומשפט, הכנסת

 



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר