“גם בעולם התחתון מיישבים סכסוכים”


“גם בעולם התחתון מיישבים סכסוכים”



ניב ב’ עמית
10.07.2010 21:24


"גם בעולם התחתון מיישבים סכסוכים" - גישור - גלית סנה לוריה - סוזן זיידל


עיון מחדש בפרשת עוה”ד והמגשרת גלית סנה לוריה




“לפעמים, כשאני מעיין ב”דעת המיעוט” הזו, יש בי חשש מדמויות עטויות ברדסים ונושאות לפידים. דמויות פורעות ומוסתות שתדפוקנה על דלתי רגע אחרי שקראו את מסמך השנאה הזה. וכמו בליל הבדולח הנורא ההוא – הן תשבורנה את כל החלונות בביתי, תשפוכנה עלי זפת, תגלגלנה אותי בנוצות ותגרורנה אותי למחנות חינוך מחדש – בבתי הספר לאבות של סנה לוריה”.

הפוסט האחרון שלי “זהירות, מגשרת!“, בעניינה של עוה”ד ומגשרת גלית סנה לוריה, יצר אירועים ותגובות רבות. ככל הנראה אני לא היחידי שסבור שאת השנאה, כמו את הפשיזם, צריך לעצור כשהם קטנים. אבל, רבים גם כותבים לי על הרצון והצורך לראות ולשמוע את תגובתה של גב’ סנה-לוריה…

הנה, למשל, כתב לי פרופ’ ד’ (השם שמור אצלי):

“…חשוב, אם הולכים לכוון של גישור, לבדוק מי המגשרים, ואם יש להם נטייה מסוימת. שהרי הם אמורים לפעול לטובת שני הצדדים ולא רק לטובת צד אחד בלבד“,

וכתב עוה”ד י’ (השם שמור אצלי):

“… טוב שמישהו שם לאנשים כאלה את האמת מול הפנים. אני רואה שהיא לא הגיבה…“,

וכתב א’ (גם שם זה שמור אצלי):

זה מצער מאד שעניין הגילוי הנאות לא בא לידי ביטוי אצל המגשרת כפי שאתה מציין. כמי שיש לו רישיון גישור ולמד גם אצל סוזן זיידל לפני 15 שנה אני מתפלא על עניין זה. זה מלמד שיש מגשרים אינם שונים מאנשי מקצוע אחרים אם יש בהם אנשים שהם תאבי רייטינג מקצועי אפילו על חשבון מה שקוראים דיני נפשות.

וכתב ד’ (עוד שם שמור):

אולי תעביר לתגובתה? התמצא דרך להצדיק את התיחסותה”.

אמנם, באחת התגובות שלי עצמי לפוסט הצעתי לה להסריט את תגובתה, אבל התגובות וההתפתחויות מביאות אותי לחשוב שיש צורך לחזור על ההצעה שוב.

אז… הנה, הפוסט הזה שב ונותן ומציע לעוה”ד ומגשרת גלית סנה לוריה אפשרות להגיב, ואני מבטיח לשקול מחדש את כל חששותיי ואת כל פחדי לאחר שכולנו יחד נשמע ונראה את התגובה שלה.

1. שותפות מדהימה 

אחד הקוראים של הפוסט נכנס בפורום של אתר “סולחה” לדו-שיח עם מי שהייתה שותפתה של סנה לוריה, הפסיכולוגית הקלינית והמגשרת ד”ר סוזן זיידל. בין השאר, אומרת זיידל בפורום ההוא את דעתה על סנה לוריה: “…לדעתי ההתנגדות שלה לשינוי בחוק באה ממקום אחר – בטח לא מדעות קדומות נגד גברים כהורים“….

ד”ר זיידל אינה מסבירה מהיכן באה ההסתה של שותפתה בעבר. אבל דבר אחד היא מבטיחה לנו. סנה לוריה לא שונאת את בעלה:

…דווקא בחיים האישיים שלה, יש שותפות מדהימה בינה לבין בעלה כהורים משותפים ושווים. לכן, נדמה לי שאתה טועה לגביה”.

אז, אולי באמת, לא היו דברים מעולם? אולי חלמתי חלום רע על דעת המיעוט, על ההכללות המיזאנדריות נגד אבות, על הצורך להרתעתם, לחנכם, על הכתמתם בכתמים של חמדנות, צביעות, ומה עוד… ספרי לי סיפור דעת מיעוט, ההיית או סוייטתי סיוט?

למיטב זכרוני, בפורום ההוא של “סולחה” הייתה גם הודעה חשובה מאת ד”ר זיידל. כמדומני שבהודעה ההיא זיידל ציינה ש”במחשבה שנייה” היא תפנה את תשומת לבה של סנה לוריה לרב שיח ולשרשור בענינה, ולחשש של אבות כה רבים כי יש לה דעות קדומות נגדם. כפי שזכור לי, בהודעה ההיא בפורום של סולחה אמרה גם ד”ר זיידל שהיא מבקשת מסנה לוריה להגיב באופן אישי, ולתאר את עמדתה.

צר לי שאיני יכול לצטט בדיוק את שכתבה ד”ר זיידל, ואני נאלץ לומר ולסייג במילים כמו “כמדומני” ו”למיטב זכרוני”, מיד תבינו למה.

איני מכיר את ד”ר זיידל, אבל היא עושה עלי (וכנראה לא רק עלי) רושם של תבונה וחכמה, שנקלעה (כנראה שלא בטובתה) לשותפות עם מישהי עם דעות ריאקציוניות וחולניות כל כך.

אין מה לעשות, ד”ר זיידל פשוט צודקת! זה בדיוק הדבר הנכון לעשות! אי אפשר לשמוע רק צד אחד, לא כך?

במיוחד מי שמספרים עליה שיש לה “שותפות מדהימה בינה לבין בעלה כהורים משותפים ושווים“. (יכול להיות שברגע שהיא נכנסת הביתה, היא רואה גברים מסוג אחר?).

כך גם כתוב בספר בראשית: “נקרא לנערה ונשאל את פיה”!

וזאת עשתה ד”ר זיידל, “קראה לנערה”…. 

2. מחכים לגלית (א) 

ד”ר זיידל אף ציינה ביחס לסנה לוריה, את הדברים החשובים הבאים: 

עם זאת, מגשרים הם אנשים ולכל האנשים יש את הערכים שלהם ואת דעותיהם. כמגשר, אתה אמור לשים את הדעות הקדומות שלך “על השולחן”, כך הצדדים יכולים לדעת ולהחליט אם הם רוצים לעבוד איתך. בנוסף, העמדות של המגשר לא אמורות להשפיע על הגישור ועל הצדדים לגישור האם אחראיים על החלטותיהם.

טוב, אז ד”ר זיידל ביקשה מסנה לוריה להסביר ולהגיב… ואז ד”ר זיידל אמרה שמגשרים אמורים לשים את הדעות הקדומות על השולחן…

אז חיכיתי…

וביני לביני, אני ממשיך ומתלבט: אולי, באמת, לא היו הדברים מעולם? אולי סנה לוריה באמת מאמינה בערכים הליברליים והשיוויונים שכולנו מאמינים בהם, ואנחנו פשוט לא הבנו? אולי לא סתם יש לה שותפות מדהימה עם בעלה? אולי כל זה היה פשוט התקף של מיגרנה או קדחת השחת, הוצאת דברים מהקשרם, תאונה מצערת, או סתם דוחושב מוזר?

עוה”ד והמגשרת גלית סנה לוריה, אולי תואילי להסביר… אני מחכה!

לא שציפיתי להתוודות בנוסח “יש לי שנאה ודעות קדומות נגד אבות מאז גיל שבע כשאבא שלי נקט נגדי באלימות מילולית כשבדקתי אם כואב לחתול כששורפים לו את הזנב במצית, ואני חושבת שאבות הם קמצנים וחמדנים מאז האלימות הפיננסית של אבא שקיצץ לי את דמי הכיס אחרי שהוא גילה שאני קונה בהם נובלס“. 

אבל, חיכיתי עוד קצת…

בואו נהיה ריאליים, אף אדם שיש לו דעות קדומות לא יקום ויתוודה על כך…

אבל רציתי לשמוע את ההסברים, כולם רוצים לשמוע את ההסברים. בוודאי כל מי ששוקל לפנות אליה, רוצה לשמוע את ההסברים…

ורצוי וחשוב שכולנו נשמע אותם יחד. שלא במקרה יצא והיא תאמר א’ לגברת זליבנסקי, וב’ לאדון מועלם…

על כן חיכיתי עוד קצת לתגובה של סנה לוריה…

והמתנתי עוד טיפה…

וציפיתי עוד קצת…

וחיכיתי הרבה…

ומי לא בא?

אתם יכולים רק לנחש.

במקום זאת, מחקה יד נעלמה מהפורום של “סולחה” את ההודעה של ד”ר זיידל המציעה לסנה לוריה לבוא ולהגיב !!!

מי מחק ולמה?

גם את זאת אתם יכולים רק לנחש. 

3. חוקי עזר ועירית רעננה – כל אחד יכול לשמש כמגשר 

ומה עוד קרה בינתיים כשחיכיתי?

אחד הקוראים, טרח וחיפש באתרי המידע המשפטיים מידע נוסף על סנה לוריה. (כל אחד יכול לחזור על הבדיקה, שכן אף אחד מהאתרים אינו דורש תשלום בעבור החיפוש, ואם כי נדרש תשלום בעבור פסק הדין המלא, הכותרת מספיקה כדי לקבל מידע רב ביותר).

הנה סיכום התוצאות:

1.      אתר פסק דין: שתי תוצאות בלבד (האחת עירית רעננה נגד מספר תושבים העיר, בענייני מיסים עירוניים וחוקי עזר של העירייה, והאחרת בעניין לא ברור, אך לא בתחום המשפחה).

2.      אתר LAWDATA: שתי תוצאות, המפנות לאותו סכסוך של עירית רעננה עם התושבים.

3.      אתר נבו: שש החלטות שיפוטיות: האחת מפנה לסכסוך של עירית רעננה בעניין מיסוי ופרשנות של חוקי עזר, שתי החלטות שיפוטיות בעניין של ערבות ומשכנתאות, שתי פסיקות בעניין הפניה לגישור, לא ברור אם בענייני משפחה. ופסיקה אחת שאת פרטיה קשה להבין.

4.      אתר תקדין: ארבע הפניות לגישור, אף לא אחת בענייני משפחה.

(כדי לחזור על התוצאות, צריך להיכנס לאתר המשפטי, להיכנס למסך חיפוש ולחפש אזכורים של השם “גלית סנה לוריה”, אם בפסה”ד, ואם כשם עו”ד. הנה למשל תוצאות החיפוש באתר פסקדין).

תמונה די מדאיגה… תודו!

המון ניסיון יש לעורכת הדין סנה לוריה בחוקי עזר וברעננה ובמשכנתאות. אבל, ניהול תיק בענייני משפחה? אפילו לא תיק אחד לרפואה, באף לא אחד מהאתרים המשפטיים שברשת!

וגם… למגשרת סנה לוריה, לפחות על פי תוצאות החיפוש, אין ניסיון רב במיוחד בגישור, ואפילו ניסיון זה, רובו המכריע אינו בענייני משפחה…

תוצאות הבדיקה מרגיזות ומדאיגות במיוחד כששומעים מה אומרת ד”ר זיידל על גישור ומגשרים (באותו פורום בדיוק):

…כל אחד יכול לשמש כמגשר – אין חוק שמגדיר דרישות. יש מעט עורכי-דין שלמדו גם מקצוע טיפולי, אבל הם יוצא מן הכלל. עורך-דין עובר הכשרה בגישור (הכשרה קצרה) ובכך נעשה מגשר, גם בענייני משפחה וגירושין. ניסיון מקצועי – בתחום הסכסוך – עשוי לתרום למגשר אבל כיום אין דרישות…“.

חשבתי, אגב, שכדאי לקרוא עוד על ד”ר זיידל. חיפשתי, בחשש מסוים (סוף סוף היא עבדה עם סנה לוריה), ומצאתי המון מאמרים שלה מפורסמים במקומות שונים באינטרנט, גיליתי שד”ר זיידל כתבה שני ספרים, ועוד. קראתי למשל את מאמרה החכם בעניין “אבהות לאחר גירושין“, קראתי, ונהניתי. לא שאני יכול להסכים לכל מילה ומילה שד”ר זיידל אומרת (למשל, נדמה לי שסוגיות מסוימות בחוק לתיקון דיני משפחה נעלמו מעיניה). וודאי שד”ר זיידל לא תסכים עם כל מה שאני הקטן אומר, אבל, יכולתי להתחבר להגיונם של הדברים. וחשוב הרבה יותר מכך, בין השורות, קראתי המון תבונה, ורגישות וקשב. 

4. מחכים לגלית (ב)

חברי דרור צעירי שראה את תוצאות החיפוש המשפטי ביחס לעוה”ד ומגשרת גלית סנה לוריה, כתב גם הוא אליה, והפעם באמצעות ד”ר פרץ סגל, אחת הדמויות הבכירות בתחום החקיקה במשרד המשפטים. השאלות שהועברו לסנה לוריה באמצעות ד”ר סגל היו:

                א.                בכמה תיקים העוסקים בענייני משפחה טיפלת כמייצגת בשנה האחרונה? בחמש השנים האחרונות? בעשר השנים האחרונות?

                ב.                בכמה מן התיקים האלו ייצגת אב, ובכמה ייצגת אם?

                 ג.                 כמה גישורים במשפחה ביצעת בשנה האחרונה? בחמש השנים האחרונות? בעשר השנים האחרונות?

                ד.                האם יתכן כי לאור דעותייך כפי שהן מתבטאות בדו”ח, אבות המעוניינים במשמורת הן בלעדית והן משותפת לא פנו אלייך?

                ה.                האם יתכן כי העברת מסרים סמויים ולא סמויים לאבות, כי אין להם סיכוי לקבל משמורת על ילדיהם?

                 ו.                 מה תוכלי לומר לאב הבא להתגשר אצלך במענה לחששות המתעוררים מדעותייך?

וצעירי המתין…

וחיכה…

והמתין עוד קצת…

ועוד קצת…

ואחרי זה ישבנו דרור ואני להמתין יחד…

וציפינו…

ואחר כך באו עוד כמה אבות חוששים, וישבנו…

וחיכינו…

כנראה שהפניה באמצעות ד”ר סגל לא עשתה רושם רב על סנה לוריה, שכן עד עצם היום הזה, לא הגיעה תשובה!

ובכל זאת נחמה – גם מהפניה של ד”ר זיידל (אישה) וגם מהפניה של ד”ר סגל (גבר) התעלמה גיבורת פרשת רעננה. אין אפליה בין גברים לנשים, מכולם היא מתעלמת.

5. מחכים לגלית (ג)

אני מבקש על כן, מעל הבמה הזאת, להזמין (שוב) את עוה”ד והמגשרת גלית סנה לוריה לראיון מצולם שבו היא תוכל להגיב על הטענות, להשיב על השאלות של דרור צעירי, ואולי עוד כמה שאלות אחרות, לספר, אם תרצה על ההורות השיוויונית אותה תיארה שותפתה לעסקים, ד”ר זיידל, לתאר את יחסה לאבות ועוד.

לי למשל חשוב להבין את ביסוסה של האמירה השוביניסטית כנגד אבות ב”דעת המיעוט”, על “ניסיון השטח של הח”מ”.

כפי שכבר הודעתי, השגתי מימון בעבור זמנה של הגב’ סנה לוריה, כל שהיא צריכה זה למשוך את השיק, ואני ממתין לראיון הזה יחד אתכם. אני מבטיח להעלות אותו לרשת, כדי שכל אחד יוכל לצפות ולהחליט בעצמו.

ואת הקריאה הפומבית לסנה-לוריה לבוא ולהסביר כיצד את הקונפליקט בין דברי הבלע שלה, ובין עמדתה כמגשרת, אני רוצה בדבריה של ד”ר זיידל:

אם המגשר אינו אדם אמין, מה לצפות מהצדדים? לא ייתכן מצב כזה – שהוא פסול בעיניי, ולא מעניין אותי אם הוא מביא את הצדדים להסכם או לא. גם בעולם התחתון מיישבים סכסוכים…

6. מה לעשות כשמחכים?

כל אחד ואחת כמובן יעשה מה שהוא רוצה עד שנעלה את הראיון המצולם עם סנה לוריה ל- YouTube, אבל לי יש כמה המלצות בינתיים:

      לפני התחלת תהליך גישור משפחתי אצל המגשרת סנה לוריה, לבדוק עימה היטב את עמדותיה, לבקש ממנה לשים אותן על השולחן, בדיוק כפי שהמליצה שותפתה ד”ר זיידל. רצוי לשלוח אליה אדם נוסף באורח בלתי תלוי, כמובן… בלי לגלות לה… להשוות את הממצאים…

       לפני פניה לעו”ד סנה לוריה לייצוג משפטי בענייני משפחה (ובעצם בכל תחום), לבדוק היטב את ניסיונה המשפטי בתחום.

       לבדוק (אולי) את עמדותיהם של מגשרים אשר עברו הכשרה אצל סנה לוריה. מיזנדריה (שנאת גברים-אבות) היא מחלה כרונית קשה וחשוכת מרפא בדרך כלל, אבל היא אינה מחלה מדבקת. רוב רובם של האנשים הם אנשים טובים, ואפילו אם סנה לוריה תטיף להם שנאת אבות מבוקר עד ערב, ואפילו אם ההטפה הזו תהיה בשפה מקצועית ומהוקצעת, הם לא יתפתו לדברי השנאה הללו (עיינו במאמר שלי בזכות הפמיניזם והאהבה).

7. יש כל כך הרבה אפשרויות

ועוד המלצה חשובה לכל אישה ואיש נאורים ושוחרי שוויון המעוניינים בקורסי גישור. שיקלו היטב היטב, ובדקו מיהו צוות המרצים בקורס: “האם הגב’ סנה-לוריה ביניהם?”

בדקו אם הכסף שתשלמו בעבור הקורס לא יועבר באורח חלקי או מלא למימון דעותיה החשוכות לכאורה של סנה לוריה. (כמובן, יתכן שיש לה דעות נאורות, אבל לפני שנצלם את הראיון עמה ונעלה אותו לרשת, יש סיבה מסויימת לחשש).

אשר על כן, בינתיים, אם אתם מעוניינים בקורס כללי לגישור, הקליקו על החיפוש הזה בגוגל, חיפוש אשר נבנה כך שלא יחזיר שום תוצאות הכוללות את סנה לוריה.

ואם דווקא בקורס לגישור בענייני משפחה חשקה נפשכם, החיפוש הזה יניב מגוון תוצאות, אשר אף אחת מהן לא תכיל את סנה לוריה.

נסו את החיפושים האלו. חברת גוגל עובדת חינם עבורכם, כל כך הרבה תוצאות, כל כך הרבה אפשרויות, כל כך הרבה קורסים, אז למה להשתמש בכסף שלכם דווקא לעודד הסתה נגד אבות???




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר